B+N SL FACILITY SERVICES D.O.O. Slovenija izjava o zasebnosti

Zavezani smo, da bomo varovali vašo zasebnost in ravnali z vašimi osebnimi podatki v skladu s to izjavo o zasebnosti in v skladu z našimi obveznostmi v skladu z Uredbo EU o splošnih podatkih in / ali veljavnimi lokalnimi predpisi o varstvu podatkov.

Ta izjava o zasebnosti zajema:

  • Podjetje B+N SL FACILITY SERVICES D.O.O. SL Facility Services d.o.o.

 Zavezani smo, da bomo zaščitili vašo zasebnost in obravnavali vaše osebne podatke v skladu s to izjavo o zasebnosti in v skladu z našimi obveznostmi iz:

  • Uredbe EU o splošnih podatkih o varstvu podatkov, kakor je bila občasno spremenjena; in / ali veljavnih predpisov o varstvu podatkov.

1. Kaj so osebni podatki in posebne kategorije osebnih podatkov?

Osebni podatki so vse informacije v zvezi z določeno ali določljivo fizično osebo (“posameznik, na katerega se podatki nanašajo”), na primer vaše ime, naslov, telefonska številka in e-poštni naslov.

Posebne kategorije informacij so podmnožica osebnih podatkov in lahko vključujejo informacije kot rase, poreklo, veroizpovedi, spolno usmerjenost, zdravstvene in zdravstvene informacije ter članstvo v sindikatih.

2. Katere osebne podatke zbiramo in hranimo?

2.1    Splošno
Vaše osebne podatke zbiramo, da vam zagotovimo storitve, aplikacije, vprašalnike ali trženjske materiale in / ali pridobimo storitve od vas.

Osebni podatki, ki jih zahtevamo, lahko vključujejo, vendar niso omejeni na kontaktne podatke (kot so ime, naslov, telefonska številka in e-poštni naslov), poslovne informacije, fotografije, video posnetki in identifikacijski dokumenti. Običajno obdelujemo osebne podatke, ki temeljijo na našem zakonitem interesu, za izpolnitev pogodbe, ki smo jo sklenili z vami ali vašim soglasjem.

Če bomo o vas zbirali osebne podatke iz posebnih kategorij, vas bomo prosili za vaše izrecno privoljenje ter vas obvestili o namenu obdelave.

Lahko vas tudi prosimo, da nam občasno posredujete informacije, vključno s tem, ko prijavite težavo z našimi storitvami in ko prosimo, da izpolnite ankete, vprašalnike in obrazce za povratne informacije, ki jih uporabljamo za spremljanje kakovosti, profiliranje in v raziskovalne namene.

2.2    Zakonodajne in regulativne zahteve
Prav tako lahko zbiramo, obdelujemo in prenašamo vaše osebne podatke v skladu z zakonodajnimi in zakonskimi zahtevami. 

3. Kaj se zgodi, če nam ne podate te informacije?

Imate pravico, da ne nam posredujete nobenih informacij in se ne identificirate z nami. Če se odločite, da nam ne boste posredovali osebnih podatkov, ki jih zahtevamo, ali če se ne želite identificirati z nami, se lahko zgodi, da vam ne bomo mogli zagotoviti storitev ali informacij, ki jih potrebujete.

4. Kako zbiramo vaše osebne podatke?

Običajno osebne podatke pridobimo neposredno od vas (razen, če ste podali soglasje, da te podatke pridobimo prek tretjih oseb). Zbiramo osebne podatke, ki nam jih posredujete v elektronski obliki, vključno s podatki, pridobljenimi prek: naše spletne strani; med telefonskimi pogovori z našimi predstavniki; ko za vas opravljamo naše storitve; na obrazcih in drugih dopisih, ki jih izpolnite pisno ali elektronsko.

Če zbiramo vaše osebne podatke od tretjih oseb, vas bomo obvestili in po potrebi pridobili soglasje za takšno obdelavo.

Če prejmemo osebne podatke o vas, ki jih nismo zahtevali in ki niso relevantni za zagotavljanje naših storitev ali pridobivanje storitev od vas, bomo uničili ali anonimizirali informacije, razen če z zakonom nismo obvezani, da te informacije hranimo.

Piškotki

Ko obiščete našo spletno stran, bo v vašo napravo poslala piškotek. To je majhen košček informacij, shranjenih na trdem disku, ki nam pove, da je vaš računalnik dostopal do naše spletne strani. Piškotek vas ne bo mogel neposredno identificirati. Če ne želite uporabljati piškotkov, lahko nastavite brskalnik, da jih zavrne. Vaše osebne podatke bomo obdelali glede na to, kako uporabljate našo spletno stran. Piškotke uporabljamo piškotke za zbiranje podatkov z našega spletnega mesta za ta namen in glede na naš legitimen interes, da nam pomagajo razumeti, katere od naših strani so najbolj priljubljene in ob katerem času so najbolj dostopane, skupaj z drugimi informacijami o naslovih internetnega protokola (IP), ki se nanašajo naslove spletnih mest, dnevnike aktivnosti aplikacij in dnevnike napak, ki nam pomagajo izboljšati vsebino in olajšati navigacijo na naši spletni strani.

Z uporabo našega spletnega mesta se strinjate, da lahko B+N SL FACILITY SERVICES D.O.O. SL Facility Services d.o.o. pošlje piškotke te vrste v vašo napravo.

B+N SL FACILITY SERVICES D.O.O. SL Facility Services d.o.o. ne bo v vašo napravo pošiljal nobenih piškotkov, če se s tem ne boste strinjali. V brskalniku lahko izberete nastavitev, ki omogoča shranjevanje piškotkov soglasno. Če želite sprejeti le piškotke B+N SL FACILITY SERVICES D.O.O., ne pa piškotke naših ponudnikov storitev in partnerjev, lahko v brskalniku izberete nastavitev »Blokiraj piškotke tretjih oseb«. Na splošno bo prikazovalnik prikazan prek funkcije za pomoč na seznamu menijev spletnega brskalnika, ki govori o zavrnitvi novih piškotkov in o onemogočanju že prejetih. Poiščite podrobna navodila za odstranjevanje piškotkov tukaj:

Brisanje piškotkov v Internet Explorer-ju
Brisanje piškotkov v Google Chrome-u
Brisanje piškotkov v Safari-ju
Brisanje piškotkov v Mozilla Firefox-u

Povezave

Naša spletna stran lahko vsebuje povezave do spletnih strani tretjih oseb. Izjavljamo, da se pogoji iz te B+N SL FACILITY SERVICES D.O.O. izjave o zasebnosti ne nanašajo na zunanje spletne strani. Če želite izvedeti, kako tretje osebe obdelujejo vaše osebne podatke, boste morali pridobiti izvod svoje Izjave o zasebnosti.

5. Kako bomo uporabili vaše osebne podatke?

Vaše osebne podatke zbiramo zato, da: smo skladni z zakonom, vključno z opravljanjem katerekoli dejavnosti, ki nam jo zakonodaja narekuje oziroma dovoljuje; za upravljanje našega odnosa z vami; za razreševanje kakršnihkoli pravnih in/ali komercialnih pritožb in vprašanj; za olajševanje našega poslovanja, vključno z izvajanjem drugih funkcij in aktivnosti, povezanih z B+N SL FACILITY SERVICES D.O.O. ter za izboljšavo naših storitev. Če ste podali svoje strinjanje, pa vam lahko posredujemo informacije o naših izdelkih in storitvah, ter o izdelkih in storitvah tretjih strani, ki bi vas lahko zanimale.

Na splošno ne bomo uporabljali ali izmenjali vaših podatkov za namene, ki niso navedeni v tej izjavi o varovanju zasebnosti ali za namen, ki vam je razkrit.

6. Ali podatke razkrivamo tretjim osebam?

Vaše osebne podatke lahko delimo ali razkrijemo iz katerega koli od zgoraj navedenih razlogov tretjim osebam, vključno z: našimi povezanimi družbami, zastopniki, zunanjimi svetovalci ter našimi zunanjimi ponudniki storitev in izvajalci (na primer vsak ponudnik pošte, trgovski zastopnik ali podporne storitve) ; vladne agencije, vključno z organi kazenskega pregona, regulativnimi organi in organi za reševanje sporov (ali katerim koli drugim telesom, za katere se zahteva razkritje z zakonom ali odredbo sodišča / sodišča); in kateri koli drugi osebi ali subjektu, ki ga odobrite z izjavo.

Posebnih kategorij podatkov, ki se tičejo vas, ne bomo delili z nobeno drugo osebo ali entiteto, razen z: našimi povezanimi družbami, našimi zaposlenimi, ter z zaposlenimi v naših povezanih družbah; z vladnimi in regulativnimi organi (vključno z organi pregona, sodišči in specializiranimi sodišči), kadar je to potrebno ali dovoljeno z zakonom; in katero koli drugo osebo, kot to dopušča zakon.

Ko vaše podatke razkrivamo tretji osebi, ki v imenu nas obdeluje osebne podatke, storimo vse razumne ukrepe, da zagotovimo, da so te tretje osebe zavezane zaupnosti in zasebnosti glede varstva vaših osebnih podatkov. Razkritje se izvaja v skladu z zakonskimi zahtevami, v skladu s tem so prenosi varovani s sporazumi o obdelovalcu podatkov, da se zagotovi, da se podatki ne obdelujejo za druge namene, kot je jasno navedeno, in zagotoviti ustrezne varnostne ukrepe.

7. Ali vaše osebne podatke razkrivamo prejemnikom izven EU / EGP?

Vaših osebnih podatkov brez vaše pisne privolitve ne bomo razkrili tretjim organizacijam izven države, v kateri smo zbrali vaše osebne podatke, razen v primerih, navedenih spodaj, in če je razkritje dovoljeno oziroma zahtevano z zakonom/sodiščem.

Vaše osebne podatke lahko obdelujemo in prenašamo med entitetami v sklopu skupine B+N SL FACILITY SERVICES D.O.O., do naših izvajalcev in poslovanja izven EU/EGP. Vsak tak prenos pa ne spremeni nobene od naših obveznosti za zaščito vaših osebnih podatkov v skladu s to izjavo o zasebnosti.

V primeru, da vaši podatki potujejo izven EU/EGP območja, B+N SL FACILITY SERVICES D.O.O. zagotavlja ustrezno raven varnosti tako, da prenaša podatke le v države, ki jih je EU komisija določila kot države z ustrezno ravnjo varnosti, ali pa s sklenitvijo primerno sestavljene pogodbe med B+N SL FACILITY SERVICES D.O.O. in entiteto izven EU/EGP, ki bo prejela podatke. 

8. Neposredni marketing in promocijska uporaba vaših osebnih podatkov

B+N SL FACILITY SERVICES D.O.O. lahko uporablja vaše osebne podatke, da vam priskrbi informacije o naših storitvah ali izdelkih ali tistih, ki jih nudijo tretje osebe, za katere menimo, da vas utegnejo zanimati. Z vašim posebnim soglasjem lahko vaše osebne podatke posredujemo tretjim organizacijam za določene tržne namene. 

Na podlagi narave našega poslovnega odnosa vas bomo morda želeli uporabiti kot referenco pri promociji našega poslovanja drugim. V teh okoliščinah bomo zahtevali vaše predhodno in posebno soglasje ter razkrili le osebne podatke, o katerih ste se strinjali.

Kadar koli pa se lahko odločite, da ne želite, da vas kontaktiramo glede naših produktov in storitev, in da ne razkrivamo vaših podatkov drugim v ta namen. Na nas se obrnete s klikom na gumb za odjavo iz promocijskih e-poštnih sporočil.

9. Shranjevanje in varnost vaših osebnih podatkov

Vaše osebne podatke imamo v papirnih ali elektronskih datotekah. Uveljavili smo zaščitne ukrepe, kot jih zahteva zakon, da bi zaščitili osebne podatke pred zlorabo, motnjami in izgubo ter nepooblaščenim dostopom, spreminjanjem ali razkritjem. B+N SL FACILITY SERVICES D.O.O. uporablja tehnične zaščitne ukrepe, kot je šifriranje. To vključuje vrsto sistemov in komunikacijskih varnostnih ukrepov ter varno shranjevanje dokumentov s papirja. Poleg tega bo dostop do vaših osebnih podatkov omogočen le tistim, ki so ustrezno pooblaščeni za dostop.

Vaše osebne podatke hranimo samo tako dolgo, kot je potrebno za namen, za katerega obdelujemo vaše osebne podatke. Če ste stranka, poslovni vodja ali dobavitelj, bomo na splošno hranili vaše osebne podatke za obdobje 36 mesecev po naši zadnji interakciji z vami.

Upoštevamo razumne korake za izbris ali trajno anonimiziranje vseh osebnih podatkov, potem ko jih ni več mogoče uporabljati v skladu s to izjavo o zasebnosti.

10. Dostop in korekcija vaših osebnih podatkov

Sprejeli smo razumne ukrepe za zagotovitev, da so podatki, ki jih imamo o vas, točni, posodobljeni, popolni in ustrezni, kadar jih uporabljamo ali jih razkrivamo.

Vaša zahteva za dostop do vaših osebnih podatkov bo dokumentirana, kot tudi podatki o zahtevi in identiteti zaposlenega B+N SL FACILITY SERVICES D.O.O., ki so vam ga dali. Prav tako lahko prekličete soglasje k naši obdelavi vaših osebnih podatkov, če obdelava temelji na takšnem soglasju.

Če menite, da so podatki, ki jih obdelujemo o vas, netočni, zastareli, nepopolni, nepomembni ali zavajajoči, lahko zahtevate popravek. Sprejeli bomo razumne ukrepe za zagotovitev, da se bodo podatki popravili, vas obvestili o popravku in o tem obvestili druge prejemnike informacij, kjer jih moramo storiti v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu podatkov.

Obstajajo lahko okoliščine, v katerih bomo zavrnili zahtevo za popravek. V takih primerih lahko zahtevate, da pripravimo izjavo z osebnimi podatki, glede katerih ste zahtevali popravek.

Lahko tudi nasprotujete naši obdelavi vaših osebnih podatkov ali zahtevate, da omejimo obdelavo takšnih podatkov. Poleg tega lahko tudi v nekaterih primerih zahtevate, da kopijo osebnih podatkov pridobite v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki.

Za dostop do vaših podatkov ali njihovo popravljanje vam ne bomo zaračunali. Morda vam bomo zaračunali razumne stroške, ki nastanejo pri obdelavi in odzivu na vašo zahtevo za dostop, vključno s fotokopiranjem, pošiljanjem pisnih poročil, administracijo in poštnino.

11. Kako bomo odgovorili na vašo zahtevo

Prizadevali si bomo, da bomo potrdili prejem vašega zahtevka v petih delovnih dneh. Trudili se bomo, da bomo obdelali in odgovorili na vašo zahtevo v 20 delovnih dneh. Če ne moremo pomagati z vašo zahtevo, boste prejeli pisno razlago, zakaj in podrobnosti o možnih dejanjih, če niste zadovoljni z našim odzivom.

12. Ali nas želite kontaktirati anonimno?

Imate pravico, da z nami stopite v stik anonimno. V kolikor vas ne bomo mogli identificirati, pa je naša zmožnost zagotavljanja storitev oziroma informacij, ki jih potrebujete, omejena.

13. Ali se lahko pritožite zaradi kršitve zasebnosti?

Če se želite pritožiti zaradi kršitve zasebnosti, se obrnite na nas:

  • Telefon: +386 2 450 33 00
  • Pišite na: B+N SL FACILITY SERVICES D.O.O., Tržaška cesta 53, 2000 Maribor, Slovenija; ali
  • Pošljite e-pošto

Trudili se bomo, da bomo pritožbo čim prej rešili. Če niste zadovoljni z izidom vaše pritožbe, se lahko pritožite na:
Informacijski pooblaščenec (Slovenska agencija za varstvo podatkov)

  • Telefon:  +386 1 230 97 30
  • Naslov:      Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana, Slovenija
  • Spletna stran:  https://www.ip-rs.si/varstvo-osebnih-podatkov/

14. Potrebujete dodatne informacije?

Za več informacij o zasebnosti na splošno lahko obiščete spletno stran slovenskega organa za varstvo podatkov na naslovu https://www.ip-rs.si/varstvo-osebnih-podatkov/

15. Posodabljanje naše izjave o zasebnosti

Lahko pregledamo, spremenimo ali popravimo našo izjavo o zasebnosti in način, kako občasno obdelujemo osebne podatke. Posodobljeno izjavo o zasebnosti bomo objavili na naši spletni strani. Vsi popravljeni pogoji začnejo veljati z dnem objave.