Novice in obvestila

B + N Referencia Zrt. je pridobil deleže skupine ISS v Srednji in Vzhodni Evropi

Z mednarodno pomembno pridobitvijo je madžarska skupina postala eden najvidnejših ponudnikov upravljanja objektov v regiji. Transakcija se nanaša na glavne hčerinske družbe skupine ISS na Češkem, Slovaškem, v Romuniji in na Madžarskem. Ta širitev predstavlja tudi pomemben korak z vidika celotnega madžarskega gospodarstva.

Skupina ISS, ustanovljena v Kopenhagnu leta 1901, je eden največjih svetovnih ponudnikov mednarodnih storitev objektov. S skoraj 400.000 zaposlenimi služi na tisoče strank po vsem svetu kot prevladujoči igralec na trgu. V letu 2018 je skupina objavila načrte za odprodajo svojega poslovanja v 13 državah, vključno z dejavnostjo, ki je predmet trenutne transakcije, da bi dosegla svoj strateški cilj okrepljene osredotočenosti na ključne stranke na izbranih trgih. Prodaja podjetij ISS ​​v srednji in vzhodni Evropi je del tega procesa. Štiri velike hčerinske družbe v regiji ustvarijo skupni promet v višini 70 milijonov EUR na leto s skoraj 4000 zaposlenimi.

B + N Referencia Zrt. je s prevzemom dosegel še eno pomembno stopnjo v svojem razvoju. S prevzemom je postal tudi regionalno prevladujoč ponudnik storitev upravljanja objektov (facility management). Mednarodna širitev je logičen korak podjetja in izhaja iz dosedanjih uspehov. V dveh desetletjih je podjetje postalo vodilno na Madžarskem v tem zelo konkurenčnem segmentu. Podjetje je že leta stabilno in del 500 najdonosnejših domačih podjetij na lestvici podjetij. Promet se je v zadnjih letih vztrajno povečeval, v letu 2019 je bil promet 36 milijard HUF in dobiček po davku 4 milijarde HUF. Njegova glavna dejavnost je čiščenje, tehnične storitve, catering in varnostne storitve. Seznam strank podjetja vključuje vodilna podjetja in institucije v državni lasti na Madžarskem.

“Industrija upravljanja objektov deluje na podlagi obsega: stroškovna učinkovitost se povečuje z velikostjo in administrativnega ozadja ni treba bistveno razširiti, da bi selili večjo bazo. Zato je velik obseg konkurenčna prednost pred manjšimi igralci. Število zaposlenih v B + N Reference Zrt. presega 10.000 s to transakcijo, «- je povedal Ferenc Kis-Szölgyémi, izvršni direktor B + N Reference Zrt.

Dodal je: »Naš kapital je naša baza modrih ovratnikov. Ker delavci v Evropi v bistvu prihajajo iz srednje in vzhodnoevropske regije, sem prepričan, da bo pomembna regionalna delovna sila izboljšala tudi našo konkurenčnost v zahodni Evropi.«

Z vstopom B+N Reference Zrt na trg so lahko kupci ISS prepričani, da se bodo visokokakovostne storitve iz preteklosti nadaljevale in še naprej razvijale v celotnem portfelju upravljanja objektov.

Podjetje je vodilno na področju upravljanja objektov na Madžarskem. Ima 20 let izkušenj in strokovnega znanja, deluje na več področjih na podlagi certifikata ISO. Njegove domače stranke so ugledni akterji v podjetniškem in poslovnem sektorju.

B + N Referenca Zrt. izvaža v države regije izjemno strokovno znanje, visokokakovostne storitve, usmerjenost v stranke, transparentno in fleksibilno delovanje ter hitro odločanje, ki je značilno za madžarsko organizacijo. Vse to zagotavlja kakovostno storitev bodočim strankam tudi na novih trgih. V podjetju so optimistični glede širitve, saj poleg nespornega strokovnega znanja kot podjetje v 100-odstotni madžarski lasti dobro poznajo in razumejo trg Srednje in Vzhodne Evrope, poslovni svet in gospodarsko okolje.

B + N Referenca Zrt. meni, da bosta avtomatizacija in robotika postali pomembnejši v sektorju upravljanja objektov, tako kot na vseh drugih področjih, ki zahtevajo visoke človeške vire. Zato poleg nenehnega izboljševanja svojih storitev daje velik poudarek inovacijam na področju tehnologije. Od podjetij za upravljanje objektov na Madžarskem ima le B + N Reference Zrt. oddelek za raziskave in razvoj s 15 zaposlenimi. Podjetje svojim tujim partnerjem daje na voljo svoje inovativne rešitve za avtomatizacijo, ki jih je razvil oddelek za raziskave in razvoj na Madžarskem. Primeri vključujejo samo razvit avtonomni industrijski čistilni robot, ki je bil predstavljen leta 2019, ali mobilno napravo za razkuževanje z UV žarki, razvito leta 2020.

Vsakdo ima pravico do zdravega okolja, primernega za življenje, tako doma kot na delovnem mestu. Podjetje si prizadeva to ustvarjati in vzdrževati, izraženo s sloganom: “Delamo za boljši svet”. Da to ni le prazna fraza, potrjujejo desetletja izkušenj, strokovnosti in predanosti. Osnova njenega vsakodnevnega delovanja je zadovoljstvo strank, doseženo z visoko kakovostjo storitev.

Prenos lastništva bo začel veljati takoj po podpisu pogodbe, razen za prodajo ISS Hungary, ki je predmet običajne protimonopolne odobritve in naj bi bila zaprta približno 1 mesec po podpisu.

B + N Referenca Zrt. meni, da je svoje družbeno poslanstvo ozaveščati o pomenu čistilnega dela in se bori za njegovo prepoznavnost, saj na Madžarskem sodeluje s 4.100 čistilnimi delavci. Cenjenje ročnega dela je temeljna vrednota podjetja. V tem kontekstu se je leta 2020 začela kampanja »Obvestilo«, s katero želi dvigniti družbeno spoštovanje čistilk. V akciji podjetje opozarja na dragoceno delo čistilk. Namen je, da je čistilno osebje deležno ustreznega spoštovanja. B + N Zrt. želi tudi to spremembo začeti na svojih novih trgih. Prizadeva si čim bolj obdržati in ovrednotiti vse lokalne delavce – na enak način kot na Madžarskem.

Za več informacij kontakt:
László Hajdu
+36 30 210 9486
E-pošta: hajdu.laszlo@hellorepublic.com