Novice in obvestila

B+N REFERENCIA ZRT. NA KONFERENCI “NEPREMIČNINE X”

Konferenco »Property X« je organiziral Portfolio v Balatonfüredu 8. in9. junija 2022. Svetovni nepremičninski trg gre skozi zgodovinske spremembe, ki zahtevajo celovite in kompleksne rešitve. Konferenca se je dotaknila aktualnih tem, kot so tradicionalne in fleksibilne pisarniške rešitve, upravljanje objektov ter vplivi in pogledi gradbene industrije na domač nepremičninski trg.

Eden od udeležencev panelne razprave z naslovom »Kako se bo trg upravljanja objektov odzval na največje izzive in brutalne cene energije?« je bil Csaba Szij, namestnik generalnega direktorja B+N Referencia Zrt.

Dejal je: dolžnost družbe za upravljanje objektov je, da upravlja sisteme in opremo določene nepremičnine na najučinkovitejši možni ravni in daje predloge za izboljšanje energetske učinkovitosti stavbe. Seveda dejavnost B+N Referencia Zrt. ponuja dobre primere tega. Zelo pomembno je, da se projektant in investitor na družbo za upravljanje obrneta že v fazi projektiranja gradbenega projekta, saj ima prav upravljalec nepremičnin najgloblji vpogled v optimizacijo in različne rešitve delovanja. Obe vrsti dejavnosti je treba obravnavati kot en sistem.

CSABA SZIJ (B+N): ZNIŽANJE STROŠKOV SE LAHKO URESNIČI Z OPTIMIZACIJO PORABE

»S temi skokovitimi cenami energije je skupna odgovornost lastnika in upravitelja nepremičnine, da najemnikom pokažeta, kje lahko prihranijo denar. To je izobraževalni proces, ki ga je treba začeti. Ker nimamo nadzora nad cenami energije, lahko zmanjšamo stroške z optimizacijo porabe,« je dejal Csaba Szíj.