Novice in obvestila

B+N: UV MOBILE DISINFECTION CAN COMMENCE ON TRAINS AND TRAMS

B + N Referencia Zrt. je razvil edinstveno mobilno napravo za UV sterilizacijo za hitro dezinfekcijo vozil javnega prevoza, prva 20-delna serija opreme, primerne za sterilizacijo, pa bo dokončana do konca februarja, je zapisal Világgazdaság. Z mobilno napravo bo trajalo največ eno minuto, da ubijemo 99,9 odstotka pogostih patogenih mikroorganizmov.

Podjetje se je z razvojem začelo ukvarjati že v letu 2019 z namenom, da bi poleg ročnega čiščenja med čiščenjem vozil uvedli hitrejše rešitve za dezinfekcijo in zaščito potnikov. Naprava za UV dezinfekcijo vozil je zasnovana tako, da jo je v prihodnosti enostavno namestiti na vlakovne garniture ali tramvaje in da se lahko premika med potniškimi sedeži z varno sterilizacijo prostorov pod sedeži z razširitvijo odprljivih stranskih kril.

Relativno nova storitev v paleti storitev je UV dezinfekcija. Njegova prednost pred kemično obdelavo in obdelavo z ozonom je v tem, da za dosego enakega rezultata zadošča krajši čas izpostavljenosti, poleg enotne kakovosti dezinfekcije, brez kemikalij.

B + N MOBILNA DEZINFEKCIJA VOZIL UČINKOVITA MED TESTIRANJEM

Po končanem tretiranju se prostor lahko uporablja takoj, ni potrebna posebna priprava, čeprav je tudi v tem primeru nujna zaščita osebja, ki upravlja z napravo.

Ker pa UV svetlobo filtrira večina materialov, je učinkovitost obdelave na površinah, ki so pokrite ali pod slabim kotom, minimalna. Da bi se izognili tej težavi, razdalja in maskiranje zmanjšata ali preprečita izpostavljenost neposredni UV svetlobi, da bi zagotovili rešitve za mobilne UV sisteme – je bilo objavljeno v vg.hu.

B + N Reference Zrt. opravlja tehnične vzdrževanje, čiščenje, urejanje okolja na več kot 5 milijonih kvadratnih metrov, 3.000 lokacijah, zaposluje približno 5.500 zaposlenih po vsej državi. Od podjetij za upravljanje objektov na Madžarskem ima samo B+N raziskovalno-razvojni oddelek, ki je bil ustanovljen konec leta 2016. Trenutno na terenu dela 11 razvojnih inženirjev in 4 tehniki, z namenom da bi bilo čiščenje učinkovitejše, z ohranjanje avtomatizacije v dejavnosti, ki zahteva veliko človeških virov. Delajo na idejah in rešitvah, kjer je mogoče potek dela avtomatizirati z uporabo avtonomnih tehnologij.

Vir: vg.hu