Novice in obvestila

CSABA SZIJ V UPRAVNEM ODBORU MADŽARSKEGA ZDRUŽENJA ZA UPRAVLJANJE OBJEKTOV

Madžarsko Nacionalno združenje ponudnikov storitev upravljanja objektov in zgradb (LEO) je imelo generalno skupščino sredi februarja. Obnovitvena skupščina Združenja FM je izvolila novega predsednika in predsedstvo, v katerega je bil Csaba Szij, namestnik generalnega direktorja B+N Referencia Zrt., tudi izvoljen.

B+N Referencia Zrt. je že leta član Nacionalnega združenja ponudnikov storitev upravljanja objektov in zgradb (LEO), ki pomaga in podpira strokovni razvoj, promocijo in prepoznavnost industrije.

NOVO PREDSEDSTVO

László Vágó, generalni direktor podjetja Neo Property Services Zrt., je postal novi predsednik združenja, medtem ko sta bila Zsuzsa Pálfalvi, generalna direktorica Graphisoft Park Services in Gábor Décsi, generalni direktor Dome Group Hungary, izvoljena za podpredsednika.

Predsedovanje je bilo razširjeno z Zoltánom Mikójem, izvršnim direktorjem Future FM Zrt. in s Csabom Szijem, namestnikom generalnega direktorja B+N Referencia Zrt.

»Še aktivnejša vloga v LEO ni le čast, temveč tudi odlična priložnost za podporo razvoju, ki oblikuje stroko upravljanja objektov. Ena naših pomembnih poslanstev je dvigovanje ugleda stroke. Kot član upravnega odbora lahko bolje predstavljam vprašanja, ki so zame pomembna v industriji. Na primer priznavanje strokovnega znanja delavcev. Drugo pomembno vprašanje je trajnostno upravljanje objektov, kjer so inovacije neizogibne. Verjamemo, da bo vedno več objektov uporabljalo orodja, kot so inteligentni, avtomatizirani sistemi, BIM ali avtonomni roboti,” tako je Csaba Szij poudaril, zakaj je članstvo čast in tudi pomembna naloga za B+N Reference Ltd.

Csaba Szij, B+N Referencia Zrt.

Strokovnjak je še poudaril, da si člani organizacije prizadevajo razviti industrijske standarde, ki bodo olajšali delo tako strankam kot družbam za upravljanje objektov. “Strankam želimo pomagati razumeti, kako je treba določene pakete storitev upravljati skupaj, tako da obe strani razumeta isto stvar, ko govorita o splošni nalogi,” je dodal Szij.

Odhajajoči predsednik, József Schmidt, namestnik generalnega direktorja Future FM Zrt., je bil imenovan za častnega predsednika.

ESG IN BIM STA NA DNEVNEM REDU

Glavni cilji novega predsedovanja vključujejo spodbujanje pristopov ESG in BIM v industriji, povezovanje z vlado in mednarodnimi strokovnimi organizacijami ter spodbujanje sektorja upravljanja objektov.

Leta 2013 ustanovljeno Združenje za upravljanje objektov šteje 23 rednih članov in 20 pridruženih članov. Člani organizacije, ki združuje veliko večino vodilnih podjetij v sektorju, sodelujejo pri upravljanju na tisoče nepremičnin.