Novice in obvestila

Največje madžarsko podjetje za upravljanje objektov se širi naprej v Zahodni Evropi

Vodilna družba na domačem in regionalnem FM trgu B+N Referencia nadaljuje s krepitvijo mednarodne prisotnosti izven Srednje in Vzhodne Evrope, saj že letos 40 odstotkov prihodkov skupine predstavlja poslovanje v tujini. S prevzemom Sagada s sedežem v Italiji je podjetje v madžarski lasti pridobilo novo znanje v industriji, pomembne zahodnoevropske izkušnje in novo bazo strank.

Dejavnosti B+N Referencia pokrivajo širok spekter področij, od tehničnega vzdrževanja objektov, čistilnih in higienskih storitev do s tem povezanih raziskav in razvoja. Podjetje že vrsto let daje velik poudarek prevzemom v tujini, ki je bil doslej omejen na sosednje in regionalne države. Storitve čiščenja v skupini so prisotne v objektih številnih multinacionalnih podjetij in javnih ustanov, od letališča Vaclav Havel v Pragi do stadiona Legia Warszawa na Poljskem. Vendar bo prevzem Sagada pridobil tudi znanje in izkušnje za krepitev portfelja.

Italijansko podjetje uspešno in dobičkonosno posluje že od leta 1950 in je dejavno na področjih, kot so higienske storitve za specializirane industrijske objekte, vključno z jedrskimi elektrarnami, ima pa tudi bogate izkušnje s tehničnim upravljanjem javnih in stanovanjskih zgradb. In model delovanja panožnega združenja, ki je pri tamkajšnjem upravljanju objektov skoraj neizogiben, je lahko koristno vodilo za domačo industrijo, na primer za zagotavljanje pregledne konkurence na trgu,« je povedal Ferenc Kis-Szölgyémi, izvršni direktor B +N Referencia, v zvezi s prevzemom.

Sagad srl . ima sedež v Rimu in Milanu, med njenimi strankami pa so številna italijanska ministrstva, agencije, univerzitetni kampusi in globalna podjetja. Kot zanimivost omenimo, da je B+N Referencia letos uspešno zaključila že dva tuja prevzema, oba na Češkem na področju upravljanja, vzdrževanja, urejanja okolice in vrtnarjenja. Skupni promet obeh čeških podjetij je leta 2022 znašal skoraj 7 milijonov EUR.