Novice in obvestila

Robin: B+N Referencia Zrt. je predstavil lastno razvitega čistilnega robota

Po ICA, bo na vrsti ROBIN, da prevlada na trgu in to z veliko prednostjo. B+N Referencia Zrt. uvaja 20 novih lastno razvitih čistilnih robotov v več domačih javnih zgradbah in na mednarodnem letališču Ferenc Liszt v Budimpešti, je med sredino novinarsko konferenco sporočila vodilna madžarska družba za upravljanje objektov.

“Za razvoj našega čistilnega robota imenovanega ROBIN, smo porabili na stotine milijonov forintov, vendar to ni naprava, ki jo prodajamo, ampak storitev,” je povedal Csaba Szij, namestnik izvršnega direktorja B+N Referencia Zrt. na portfolio.hu.

Kot eden ključnih akterjev na madžarskem trgu upravljanja nepremičnin je B+N razvil svojega robota v 2 letih, pri čemer je uporabil le lastne zaposlene

Strojno opremo robota izdeluje italijansko podjetje, madžarska podružnica k temu prispeva s svojim inženirskim, tehničnim in IT znanjem. Program kontrole se bo uporabljal tudi na drugih področjih, med drugim v zdravstvu.

Kot eden ključnih akterjev na madžarskem trgu upravljanja nepremičnin (5 milijonov m2 očiščenih, 4.500 delodajalcev) je B+N razvil svojega robota v 2 letih, pri čemer je uporabil le lastne zaposlene. Prva različica se je imenovala LACI, sledil je ICA (Integrated Cleaning Assistant), najnovejša različica pa se imenuje ROBIN. Pričakuje se, da se bo trenutni vozni park postopno razširil za 20 kosov.

Prvi novi lastno razviti roboti bodo letos nameščeni v bolnišnici Honvéd, Groupama Aréna in na mednarodnem letališču Ferenc Liszt v Budimpešti. Upravljanje, nalaganje in preverjanje robota naj bi zavzemali največ 20-30 % delovnega časa operativne posadke, kar bo imelo za posledico večjo učinkovitost,« je dejal gospod Szij.

„Robot je najbolj primeren za čiščenje velikih površin (min. 300 m2), kot so letališki terminali in bolnišnični hodniki. V eni izmeni lahko očisti približno 1.500 m2, svojo pot načrtuje samostojno na podlagi predhodno izdelanega zemljevida čistilnega mesta. Njegov edinstven nadzorni sistem mu pomaga, da se izogne nepričakovanim oviram, si zapomni in se vrača na zamujena območja ter samodejno vodi evidenco delovnih procesov,« je zapisal portfolio.hu.