Pravilnik o piškotkih

Naša spletna stran uporablja piškotke. Piškotek je majhna datoteka s črkami in številkami, ki jih shranimo v vaš računalnik, če nam to dovolite. Ti piškotki nam pomagajo, da vas med brskanjem po spletnem mestu razločimo od drugih uporabnikov, da vam omogočimo boljšo izkušnjo ter izboljšamo  spletno stran.

Za podrobne informacije o vrstah piškotkov, ki jih uporabljamo, in o namenih, za katere jih uporabljamo, si oglejte naš Pravilnik o piškotkih spodaj.

Naša politika piškotkov

Kako naj rečemo piškot?

Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki vsebuje enolični identifikator. V skladu s Splošno uredbo EU o varstvu podatkov jih lahko namestimo na vašo napravo za brskanje z vašo privolijo. Piškotke lahko uporabljamo za več različnih namenov, ki so podrobneje opisani spodaj. Piškotki nam omogočajo, da si za nekaj časa zapomnimo vaše osebne nastavitve in nastavitve (kot so jezikovna nastavitev, velikost pisave, nastavitve zaslona itd.) tako, da vam jih ni treba nastaviti ob vsakem obisku, kar vam omogoča večjo izkušnjo.

S sprejetjem piškotkov se strinjate z uporabo piškotkov. Piškotke lahko blokirate ali celo onemogočite prek vašega internetnega brskalnika ali programske opreme, ki jo zagotovi tretja oseba, vendar lahko to povzroči težave pri uporabi določenih delov spletnega mesta.

Če se strinjate z uporabo piškotkov, to lahko pomeni naslednje:

  • Izpopolnjevanje načina delovanja naše spletne strani: piškotki nam pomagajo izboljšati način delovanja našega spletnega mesta, izboljšati vašo uporabniško izkušnjo (na primer zapomniti si vaše nastavitve zaslona) in vam zagotoviti številne uporabne funkcije.
  • Povečanje učinkovitosti naše spletne strani: piškotki nam pomagajo razumeti, kako se uporablja naša spletna stran, na primer, da nam poveste, ali se med brskanjem prikaže sporočilo o napaki. Ti piškotki zbirajo združene in anonimne informacije.
  • Prikaz relevantnega spletnega oglaševanja (vključno z družbenimi omrežji): piškotke, ki se uporabljajo v te namene, na naša spletna mesta pogosto dajo druge organizacije, ki nam zagotavljajo posebne storitve. Ti piškotki lahko zbirajo informacije o vašem spletnem vedenju, kot je vaš IP naslov ali spletno mesto,  s katerega ste prišli.
  • Izmerjenje učinkovitosti naših marketinških komunikacij (vključno s spletnim oglaševanjem): ti piškotki kažejo, ko ste si ogledali oglas in koliko časa ste si ga ogledali. Te informacije nam pomagajo meriti učinkovitost našega spletnega oglaševanja in nadzirati, kolikokrat se vam prikaže oglas.

Piškotki, ki jih na naši strani dajo tretje osebe

Ponudniki storitev, ki  jih uporabljamo za delovanje naše spletne strani, uporabljajo piškotke/druge tehnologije na naši strani in za namene  storitve:

Meritev & prilagoditev:

  • Google (Google Analytics)
  • Skripta za piškote
  • Google (Youtube)

Spletno trženje:

  • Google (Adwords)

Družbena omrežja:

  • Facebook

Uporaba zunanjih povezav:

Spletna stran B+N lahko vsebuje povezave do spletnih strani tretjih oseb, ki niso povezane z nami. Ko kliknemo povezavo, nimamo več nadzora nad zbiranjem, shranjevanjem ali obdelavo prenosa osebnih podatkov s klikom na povezavo (kot je IP naslov ali URL strani, ki vsebuje povezavo), saj je ravnanje tretjih oseb seveda izven našega nadzora. B+N zato ne prevzema nobene odgovornosti za uporabo osebnih podatkov s strani tretjih oseb.

Kateri so glavni piškotki, ki se uporabljajo na spletni strani B+N?

Google Analytics_ga

Veljavnost: 2 leti

Upravljanje piškotkov za analitične namene (Google Analytics): naše spletno mesto uporablja Google Analytics, storitev analitike, ki jo zagotavlja Google Inc. (»Google«). Google Analytics (v nadaljevanju “GA”) uporablja piškotke, shranjene na računalnikih uporabnikov, za analizo interakcij uporabnikov na spletni strani, torej ti piškotki zbirajo informacije o uporabi spletnega mesta, na primer katere strani si je obiskovalec ogledoval, kje so kliki, koliko strani so iskali, kako dolgo je bila vsaka stran ogledana, kakšna sporočila o napakah so naleteli itd. Ne zbiramo nobenih osebnih podatkov, ne shranjujemo vašega imena ali naslova ali uporabljamo storitev GA za identifikacijo. Ti piškotki ne morejo – in niso namenjeni – posebej identificirati obiskovalcev (IP naslov, ki ga uporabljate, je samo delno posnet). Podatke o vaši uporabi spletnega mesta, shranjenega v “piškotkih”, Google posreduje in shrani na strežnikih v ZDA. Ta spletna stran je aktivirala anonimizacijo IP naslovov, tako da je IP naslov uporabnikov spletnih strani v državah članicah Evropske unije in državah pogodbenicah Evropskega gospodarskega prostora skrajšan in anonimen s strani Googla v najkrajšem možnem času zbiranja podatkov.

Zgoraj navedene informacije Obdeluje Google v imenu upravljavca spletnih strani, da bi ocenili navade brskanja uporabnikov, selili poročila o vzorcih uporabe spletnih strani in zagotovili druge storitve, povezane z uporabo spletnih strani. Vendar se lahko kadarkoli odločite, da onemogočite piškotke, ki spremljajo dejavnost anonimnega brskanja znotraj spletnega mesta v analitične namene.

Shranjevanje piškotkov lahko preprečite tako, da ustrezno nastavite programsko opremo brskalnika. Kliknite na povezavo za več informacij o tem, kako onemogočiti piškotke: http://www.google.com/analytics/learn/privacy.html

Drobtina (Crumb)

Veljavnost: konec seje brskalnika

Skripta za piškote (Cookie-Script)

cookiescriptaccept

Veljavnost: 30 dni

Zbira podatke o ogledu sporočila o sprejemanju piškotkov. Če ste videli sporočilo, vam bo piškotek 30 dni preprečil, da ga znova vidite.

Za informacije o piškotkih, ki se uporabljajo na naši spletni strani, vendar niso navedeni zgoraj, nas kontaktirajte.

Urejanje in brisanje piškotkov 

Če želite izbrisati piškotke z našega spletnega mesta ali jih ne želite uporabljati, si oglejte naslednje informacije, odvisno od vašega brskalnika.

Pomoč pri nadzoru piškotkov v različnih brskalnikih

Upoštevajte, da v primeru onemogočenosti piškotkov nekateri elementi in popolna funkcionalnost spletne strani morda ne bodo na voljo.