Novice in obvestila

Praški nepremičninski forum: Večina čeških podjetij je svoje zaposlene vrnila v pisarno

Property Forum 2022, organiziran v Pragi 10. maja, je eden vodilnih dogodkov, povezanih z nepremičninami na Češkem. Na dogodku so nastopili najuglednejši strokovnjaki nepremičninskega trga. Eden najbolj priljubljenih udeležencev panelne razprave je bil poleg drugih znanih strokovnjakov Libor Holik, predsednik uprave B+N Referencia Zrt . Češka in Slovaška. Naslov razprave je bil ‘Fleksibilno in digitalno – pisarna prihodnosti’.

Udeleženci razprave so se strinjali, da sta to ključna dejavnika, ki odločilno vplivata na prihodnost pisarniškega trga ter na odnos med najemniki in ponudniki storitev. In ti dve stvari sta tesno povezani.

Libor Holik (B+N): to ni samo evolucija, je revolucija

Libor Holik je poudaril: to, kar doživljate danes v tej panogi, ni evolucija, torej ne razvoj, ampak revolucija. Tako kot katera koli druga industrija na svetu se tudi pisarniški trg hitro spreminja. Tehnologija, vključno z digitalizacijo, se v bistvu mora ukvarjati z ljudmi, saj danes ni dvoma, da je delovna sila tista, ki je povsod najpomembnejša.

Libor Holik B+N

Libor Holik, B+N

Žal ima vojna vpliv tudi na pisarniški trg. Vendar pa imajo naraščajoči stroški komunalnih storitev najbolj drastičen takojšen učinek, čeprav imajo lahko tudi pozitivne učinke: najemniki so bolj pozorni na okolju prijazne rešitve .

Večina čeških zaposlenih se je vrnila v svoje pisarne

Kar zadeva prihodnost, je še vedno najbolj pereče vprašanje: Kako lahko ljudi vrnemo v pisarno? Mnenje članov panela je, da je pri tem ključna fleksibilnost: odvisna je od odnosa ljudi, starosti in panoge, s katero se podjetje ukvarja.

Po besedah Liborja Holika je večina čeških podjetij že vrnila svoje zaposlene v pisarne. Multinacionalne družbe pa si kupujejo čas. Torej bo hibridno delo ostalo z nami še nekaj časa. Prepričan je, da bo učinkovito delo v prihodnosti pomembnejše od tega, da bi vsi sedeli v pisarni od 9 do 5. Kljub temu je predsednik uprave B+N Češka in Slovaška optimističen: rad bi videl veliko pisarn, napolnjenih z zadovoljnimi zaposlenimi v 5 letih.