Novice in obvestila

“Ustvarjanje boljših krajev” v poljski podružnici B+N

Nedavno je v Varšavi potekala ena vodilnih konferenc poljskega FM sektorja. Predstavitve dogodka, ki ga je organiziral Poljski svet za upravljanje objektov pod naslovom “Ustvarjanje boljših krajev”, so se dotaknile tem in vprašanj, ki veljajo za trenutno najpomembnejše. Vodstvo podjetja INWEMER , poljske podružnice B+N Referencia Zrt . se je udeležilo te konference.

Glavne teme conference so bile: novi trendi nepremičninskega trga, hibridni modeli dela , redefiniranje pisarn, trajnost, varstvo okolja, čiščenje in tehnično vzdrževanje nepremičnin.

Vrnitev zaposlenih v pisarne nas je spodbudila k razmišljanju o tem, katere prostore zaposleni najbolj cenijo in katere stavbe bodo “dober prostor za srečne skupnosti”.

Strokovnjaki na konferenci so izpostavili, da je eden od gotovih trendov pisarniškega trga vse večje povpraševanje po sodobnih, dobro vzdrževanih pisarniških prostorih.

Trg poljskih FM storitev

To je bil dogodek, na katerem je Poljski svet za upravljanje objektov prvič predstavil izsledke svoje raziskave z naslovom »Trg poljskih FM storitev«. To je jasno pokazalo, da kljub omejitvam in težavam, ki jih povzroča Covid , FM sektor raste in tržna vrednost FM storitev na Poljskem narašča.

Ena ključnih tem konference je bilo poročilo ESG, ki bo v skladu z ustrezno EU direktivo obvezno za finančni sektor.