Novice in obvestila

Vpliv Mataverzuma na trg nepremičnin

B+N Referencia Zrt. je bil zlati sponzor SEE Property Foruma, ki je bil nedavno organiziran v Bukarešti. Več kot 50 predavateljev se je zbralo, da bi podali pregled stanja nepremičninskega trga v jugovzhodni Evropi na vodilni mednarodni konferenci o upravljanju nepremičnin v Romuniji in regiji.

Ena od osrednjih tem dogodka je bil eden največjih izzivov prihodnosti, to je vpliv metaverzuma na nepremičninski trg. Po enotnem mnenju strokovnjakov je nujno, da ta sektor gospodarstva postane del te digitalne revolucije. Vprašanje je, katere sisteme in platformo je smiselno uporabljati za shranjevanje in uporabo informacij.

B+N Referencia Zrt. je bil zlati sponzor SEE Property Foruma, ki je bil nedavno organiziran v Bukarešti.

 ESG

ESG je bila ena očitnih tem konference. Jasno je, da nepremičninski investitorji dajejo velik poudarek trajnosti. Pri novozgrajenih poslovnih stavbah sta vedno bolj pomembna zelena politika in varovanje okolja.

Globalni eksperiment na delovnem mestu

Hibridni modeli dela od pandemije COVID prevladujejo tudi v jugovzhodni Evropi. Kombinacija pisarniškega in domačega dela je po mnenju voditeljev »globalni eksperiment na delovnem mestu«. V tem pogledu je večina podjetij še vedno v fazi ocenjevanja eksperimenta.

Romunski stanovanjski trg cveti

Zagotavljanje podatkov, potrebnih za naložbene strategije v nepremičnine, predstavlja velik izziv tudi v dobi PropTech, Big Data in tehnologij v oblaku. Občinstvo je na konferenci dobilo veliko praktičnih nasvetov v zvezi s tem.

Odlična novica je, da romunski stanovanjski trg še vedno cveti in povpraševanje po kakovostnih domovih narašča.

Logistika je zmagovalec COVID-a

Po mnenju strokovnjakov je logistika jasen zmagovalec svetovne pandemije. Povpraševanje po logističnih območjih je posledica velikega porasta e-trgovine in potrebe po hitrem transportu.