Novice in obvestila

B+N Referencia Zrt je postala vodilni ponudnik FM storitev v srednjeevropski regiji

B+N Referencia Zrt. je prevzela enega od paradnih konj industrije upravljanja objektov na Poljskem, to je INWEMER. S tem korakom je B+N vodilno podjetje na madžarskem trgu doseglo vrh tudi v srednjeevropski regiji.

 

Ta korak je logična evolucija regionalne širitve, ki jo je podjetje doseglo do zdaj. B+N Referencia Zrt. je spomladi 2021 prevzel podjetja skupine ISS na Češkem, Slovaškem, v Romuniji in na Madžarskem. Sledil je prevzem slovenske hčerinske družbe skupine ISS. B+N ima 100-odstotno lastništvo v prevzetih podjetjih, tako kot tudi v poljskem podjetju. Zdaj lahko jasno vidimo, da je bila integracija podjetij, ki delujejo v različnih državah, uspešna. Zaradi velikosti in stanja razvoja poljskega trga je ta transakcija mejnik v zgodovini podjetja.

 

S to novo pridobitvijo zelo obsežen portfelj storitev B+N Referencia Zrt . v celoti pokriva srednjeevropsko regijo. S tem korakom je podjetje postalo vodilno na trgu v regiji in neizogibni igralec panoge. Njegove stranke so velika podjetja in vidni udeleženci poslovnega sektorja ter državne organizacije.

Z mejnikom prevzema poljskega podjetja, B+N, ki svoje storitve ponuja v šestih ključnih državah regije, zdaj pokriva površino 15 milijonov kvadratnih metrov z 18.000 zaposlenimi

INWEMER je od leta 1992 prevladujoči igralec FM industrije na Poljskem. Dejavnosti podjetja brez primere pokrivajo celotno ozemlje države. Kot rezultat, lahko stranke uživajo v standardiziranih, visokokakovostnih storitvah v vsakem kraju in mestu. Njegov portfelj strank vključuje vladne institucije in zasebna podjetja, poleg številnih domačih in multinacionalnih podjetij. Podjetje s 7.000 zaposlenimi ponuja storitve za več kot 750 strank na ozemlju 5,5 milijona kvadratnih metrov. Njegove glavne dejavnosti vključujejo storitve čiščenja in upravljanja objektov. V letu 2020 je ustvarilo 45 milijonov evrov prihodkov.  

“B+N Referencia Zrt. pridobil lastništvo INWEMER v konkurenci prestižnih mednarodnih podjetij. Ponosen sem, da smo po lanskih pridobitvah s tem korakom postali vodilni igralec na regionalnem trgu. V letu 2020 smo dokazali, da se znanje in strokovnost naših sodelavcev lahko uveljavi tudi na mednarodnem trgu. Regionalna širitev je za nas prava zgodba o uspehu. Glede na raziskavo Top European Facility Management Survey 2021, ki jo je na mednarodni ravni izvedlo švicarsko podjetje Drees & Sommer, smo 13. največje FM podjetje po prihodkih v Evropi.

Velikost našega podjetja, ki je zdaj precejšnja tudi na evropski ravni, in naš obsežen portfelj storitev bosta našim strankam zagotovila veliko prednosti

“S prevzemom INWEMER in z njegovo 30-letno zgodovino smo očitno stopili na drugo raven. Integracija izkušenj in strokovnega znanja poljskega podjetja je velik izziv za B+N Referencia Zrt – in hkrati velika priložnost. Prepričan sem, da bomo po vzoru uspešnih madžarskih, čeških, slovaških, romunskih in slovenskih prevzemov neizogibni igralec tudi na najbolj prevladujočem trgu regije, torej poljskem trgu. Velikost našega podjetja, ki je zdaj precejšnja tudi na evropski ravni, in naš obsežen portfelj storitev bosta našim strankam zagotovila veliko prednosti. Naše sinergije in stroškovno učinkovito delovanje zagotavljajo veliko konkurenčno prednost na vsakem trgu.” – je povedal Ferenc Kis-Szölgyémi, izvršni direktor podjetja.

 

Dodal je: “Izkoriščamo našo skupino modrih ovratnikov. Ker evropski ovratniki večinoma izvirajo iz srednje in vzhodnoevropske regije, sem prepričan, da bo ta pomembna banka delovne sile izboljšala našo konkurenčnost tudi v zahodni Evropi. Na podlagi te prednosti načrtujemo nadaljnjo širitev.”

 

B+N Referencia Zrt. - Robin

B+N Referencia Zrt. oblikuje prihodnost upravljanja objektov. Poleg nenehnega izboljševanja svojih storitev daje velik poudarek tehnološkim inovacijam. V podjetju verjamejo, da avtomatizacija in robotika pridobivata vedno večji pomen tudi v tem tradicionalnem sektorju. Zato so pred leti ustanovili raziskovalno-razvojni oddelek z 20 zaposlenimi, kar je v zgodovini upravljanja objektov na Madžarskem brez primere. Tehnološke inovacije oddelka za raziskave in razvoj so zdaj na voljo celotni mednarodni skupini podjetij. Dober primer tega je lastniški avtonomni industrijski čistilni robot, ki je bil predstavljen leta 2019, ali mobilna naprava za UV-dezinfekcijo, razvita leta 2020.

 

V bližnji prihodnosti bo podjetje s pomočjo revolucionarne tehnološke inovacije, metagenomske analize in sistema napovedi lahko identificiralo patogene na različnih površinah. Ta metoda omogoča hitro odkrivanje kolonij patogenov in preprečuje morebitno epidemijo. Tako pridobljene podatke lahko uporabimo kot osnovo za spremljanje učinkovitosti čiščenja in dezinfekcije. Ta edinstven izum lahko drastično zmanjša tveganje za okužbe v bolnišnicah in izboljša varnost bolnikov, naši poslovni partnerji pa ga lahko uporabijo tudi za varovanje zdravja in varnosti svojih delavcev.